Hvordan kan jeg videreutdanne meg?

Vi har opplæringer og utdanninger som er relevante for det du jobber med, uansett hvor i landet du befinner deg.

Aldring og helse har en rekke forskjellige opplærings- og utdanningstilbud. Om du har jobbet innen helse og omsorg i mange år, eller er ufaglært og nyansatt, har vi tilbud som holder deg faglig oppdatert.

Relevant utdanning og opplæring er viktige faktorer for å trives på jobben. Høyere kompetanse gir mer trygghet og fører til mestring. Det er noe både du selv, pasienter, brukere og arbeidsgiver er tjent med.

Kurs som passer for deg

Hos oss er det lett å kombinere læring med arbeid. Vi tilbyr korte, nettbaserte innføringskurs og faglig påfyll. Vi har også samlingsbaserte utdannelser og opplæringer som gjennomføres i samarbeid med din arbeidsplass.

Dette må jeg kunne

Dette må jeg kunne er en serie innføringskurs i forskjellige emner. Her finner du kurs som passer godt for nyansatte og ufaglærte. Hvis du har byttet arbeidsplass eller arbeidsoppgaver, kan disse kursene også være fine å bruke til å friske opp gammel fagkunnskap.

Kursene tar opp til 7 timer å gjennomføre og er helt gratis.

Helsefagarbeiderutdanning

Mer kunnskap er aldri feil. Formell kompetanse som fagbrev, øker mulighetene for fast ansettelse. Du vil kunne få høyere inntekt og mer forutsigbarhet i hverdagen. Du blir dyktigere og vil gjøre en bedre jobb, noe som er bra for både deg, arbeidsgiveren din, og pasientene eller brukerne dine.

Om du er timeansatt eller har en deltidsstilling i kommunehelsetjenesten, kan vi i Aldring og helse lage en læringsplan som er tilpasset deg. Vi følger opp og gir deg veiledning helt fram til fagprøven.

Utdanningen er gratis og gjennomføres i kombinasjon med jobben du allerede har, og i samarbeid med arbeidsplassen.

Fagskolen

Hvis du allerede har fagbrev, men ønsker mer kunnskap om ditt fagfelt, kan du søke om studieplass på Fagskolen Aldring og helse. Vi har to studieretninger: Demensomsorg og alderspsykiatri og Utviklingshemning og aldring.

Det er ingen studieavgift på Fagskolen Aldring og helse, og utdanningsløpet er lagt opp slik at det lar seg kombinere med fast arbeid. Fullført studie gir deg en fagskolegrad.

ABC-opplæringen

ABC-opplæringen er et sett med fordypningskurs innen eldreomsorg eller arbeid med personer med utviklingshemning.

Hvert kurs gir deg kompetanse innen ett av fire fagområder: eldreomsorg, demensomsorg, utviklingshemning og musikkbasert miljøbehandling. Kursene gir ferdigheter, spisskompetanse og oppdatert fagkunnskap innen disse fagområdene. Du blir faglig sterk og trygg, og i stand til å lede nye og spennende tiltak på arbeidsplassen.

De fleste kursene tar ett år å gjennomføre. Musikkbasert miljøbehandling tar et halvt år. Hvert kurs består av to store samlinger, en gruppesamling hver måned, og selvstudier.

ABC-opplæringen er kostnadsfri for deltakeren; arbeidsgiver kjøper ABC-permen og undervisningen er gratis.

Kurs og konferanser

Aldring og helse arrangerer en rekke kurs, foredrag og konferanser over hele landet. Kursene gir faglig påfyll, kompetanse for spesifikke roller (som kursholder eller og opplæring i ny metodikk.

I tillegg til kurs og forelesninger med fysisk oppmøte, har vi en e-læringsplattform med flere enkeltstående nettkurs. Vi har også nettforelesningsserier innen alderspsykiatri og geriatri.

Til forside kompetanseheving

Utforsk alle våre kurs og tilbud

Fagområde
Ressurstype
Utdanningstilbud

Fant ingen kurs med valgte filter