Fagskoleutdanningen er en høyere yrkesfaglig utdanning for helsefagarbeidere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og aktivitører. Opplæringen foregår i nær samhandling med praksis, og gir en spisskompetanse som er direkte anvendbar i arbeidslivet.
Studietilbud
Fagskolen Aldring og helse har i dag to tilbud som hver gir 60 studiepoeng og fagskolegrad over to år. Lenkene under leder til mer informasjon om de to utdanningene.
Demensomsorg og alderspsykiatri
Utdanningene er nettbasert med samlinger, som vanligvis er i starten av hvert semester. Mellom samlingene møter studentene studieleder og medstudenter til veiledning og samarbeid i læringsgrupper på nett.
Opptakskrav
Søkere må være helsefagarbeider, hjelpepleier, omsorgsarbeider, eller aktivitør. Det kan også søkes opptak på grunnlag av realkompetanse (dokumentert kompetanse tilsvarende opplæring som helsearbeiderfaget og erfaring fra relevant helsearbeid).
Politiattest må fremlegges ved oppstart av studiet.
Grunnleggende datakunnskaper, tilgang til internett og datamaskin med tekstbehandlingsprogram (Word er anbefalt) er en forutsetning for å kunne gjennomføre utdanningen
Studiesteder
Begge studietilbudene har oppstart hver høst i Tønsberg. I tillegg er det tilbud med samlinger andre steder i landet. Disse tilbudene er kommet i gang på bakgrunn av forespørsel og er et samarbeid mellom kommuner eller regioner og Fagskolen aldring og helse.
I tillegg til Tønsberg, har vi for tiden samlinger i Alta, Bergen Drammen og Ålesund.
Praksis
Dersom skolen har en samarbeidsavtale med arbeidsplassen, kan praksisperiodene gjennomføres på egen arbeidsplass i kombinasjon med ordinære arbeidsoppgaver.
Hvis studenten ikke skal bruke egen arbeidsplass som praksissted, finner skolen et relevant praksissted.
Praksisperiodene har et definert læringsutbytte og inneholder ett eller flere studiekrav som studenten leverer i etterkant eller i løpet av praksisperioden.
Kostnader
Fagskolen tar ingen studieavgift, men det er fire ukessamlinger hvor kostnader må påregnes. Disse kostnadene er knyttet til lunsj, overnatting, reise og eventuelle studieturer.
Andre utgifter er kjøp av lærebøker (ca. kr 4000,-) og diverse læremateriell (ca. 500,- pr år). Studiet er godkjent for lån og stipend i Statens lånekasse.
Vær oppmerksom på at fagforeninger kan ha gode stipendordninger.