Aldring og helses podkaster er utviklet for å bidra til økt kunnskap, refleksjon og forståelse på tvers av profesjoner og livssituasjoner. Her møter du stemmer fra forskningsfronten, praksisfeltet og levde erfaringer – formidlet i et tilgjengelig og engasjerende format.
Podkastene kan være en lavterskel vei inn i faglige temaer, eller et nyttig supplement for deg som arbeider med eldre, demens eller psykisk helse. De kan brukes både i undervisning, i tverrfaglige team og av pårørende som søker innsikt.
Alt innhold er gratis og tilgjengelig der du lytter til podkast.

Aldring og helsepodden
Demens, sykdom og død, eller glade, aktive og meningsfylte dager? Hvordan er det å bli gammel i Norge i dag og i framtiden? Professor og forskningssjef Geir Selbæk øser av sin kunnskap, og tenker nytt om eldre og alderdommen.
Lytt til Aldring og helse-podden
Tid til å være ung
Hva skjer når mamma eller pappa får demens? Hvordan er livet som ung pårørende? I podkasten Tid til å være ung, møter Celine Haaland Johansen en rekke unge pårørende.
Du finner alle episodene i podkasten Tid til å være ung her

Generasjon
Trond-Viggo Torgersen og datteren Anna Helle-Valle inviterer inn kjente, unge personer for å utforske om alder egentlig har noe å si. Sammen utforsker de fordommer og forskjeller, men også hva vi kan lære av hverandre på tvers av generasjoner.
Du finner alle episodene i podkasten Generasjon

Om aldring
Foredragsserien Om aldring (tidligere Psyk-IT) publiserer hver måned et nytt foredrag om temaer knyttet til aldring og helse. Foredragene er gratis, nettbasert og varer i cirka 20 minutter. Man kan også lytte til episodene som podkast. Lenke til foredraget sendes til påmeldte på e-post.
Se videoforedragene
Eldre & Psyken
I podkasten Eldre & Psyken møter du eldre som lever med bl.a. depresjon, angst, ensomhet eller rus. Gjennom samtalene mellom eldre deltakere og noen av landets fremste eksperter på feltet får du som lytter økt innsikt i psykiske lidelser hos eldre.
Les om og lytt til alle episodene i podkasten her