Nyheter - Nasjonalt senter for aldring og helse

– Vi trenger den formelle kompetansen

Ved Kamfjordhjemmet i Sandefjord brenner både ledere og ansatte for videreutdanning. De ser fagskoleutdannede helsefagarbeidere som helt sentrale for å møte fremtidens behov i helse- og omsorgssektoren.


Kan middelhavsdietten redusere risikoen for demens?

Middelhavsdietten handler om frukt og grønnsaker, fullkornsbrød, nøtter, belgfrukter og fisk, og om lite mettet fett og moderat med alkohol. En ny studie har vist at en slik diett minsket risiko for demens med 23 prosent blant deltakerne. Ekaterina Zotcheva i Aldring og helse mener det er vanskelig å si hvor mye risikoen for demens blir redusert. Hun er likevel enig i at å innta slik mat og drikke er bra for kognitiv funksjon, som hukommelse, konsentrasjon og planleggingsevne og å uttrykke seg.

Gode erfaringer kan forbedre eldreomsorgen

– Hva er viktig for deg? Dette spørsmålet stiller vi den enkelte, men innsikt om dette må vi også ha på gruppenivå. Denne innsikten må vi bruke til å stille det riktige spørsmålene og prioritere de viktigste utfordringene, skriver Johnny Advocaat, i Sykehjemsetaten i Oslo kommune. Han har i et drøyt halvår vært en del av de over 5000 ansatte i Sykehjemsetaten i Oslo kommune.

Les flere notiser

Kan man få demens av å sove dårlig?

En ny studie kan bety en god nyhet for dem som sliter med søvnløshet i ulike former. – Overraskende nok så vi også en sammenheng mellom hyppige,…

Ny Psyk-IT om demens: Når er det nok?

Skal en utrede en person med demens når symptomer på andre sykdommer oppstår? Hvor mye skal en utrede? Og skal annen sykdom behandles? Når er det…