Når barn får demens

I sjeldne tilfeller utvikler barn symptomer på demens på grunn av annen sykdom. Overlege Ingrid B. Helland forklarer i denne artikkelen hva barnedemens er, og hvorfor det er riktig å bruke dette begrepet.


Geir Selbæk. Foto

Hvordan kan vi forstå kreft?

I den 4. episoden av Aldring og helse-podden står blant annet kreft og aldring, anti-aldring og evolusjon på agendaen. Professor Geir Selbæk og…

SESAM-dagene med internasjonal konferanse om om demens, skrøpelighet og sarkopeni

SESAM-dagene er Norges største konferanse om eldremedisin og samhandling, med arrangementer for helsepersonell, forskere, politikere og samfunnsengasjerte personer. Nytt i år er en internasjonal konferanse om demens, skrøpelighet og sarkopeni, som samler ledende kapasiteter fra hele verden. Sarkopeni er en betegnelse på progressiv og generalisert tap av muskelmasse og muskelstyrke. Konferansen finner sted i Stavanger i tidsrommet 13.-16. mai, og har påmeldingsfrist 6. mai.

Gratis forskningswebinar torsdag 11. april, kl. 14:00

Seniorforsker Vegard Skirbekk inviterer til webinar med Bernardo Lanza Queiroz, en brasiliansk demograf som forsker på hvordan endringer i arbeidsstyrkens utdanning påvirker eldre arbeideres arbeidstilbud og inntekt. Funnene hans understreker en sterk positiv sammenheng mellom utdanning, arbeidsdeltakelse og inntekt, spesielt i stabile arbeidsmarkeder med justert pensjonspolitikk.

Les flere notiser