Nyheter - Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse

Nytt og originalt på Alzheimerdagen 21. september k. 17.00

Lansering av unik tegneserie om demens for større barn og ungdom. Bli bedre kjent med tegneserien og tegneserieskaperen, og lytt til fagpersoner på demens og yngre personer, som selv har opplevd å bli pårørende i ung alder. Arrangementet er digitalt. Det er Pårørendeskolen, Kirkens Bymisjon i Oslo, i samarbeid med tegneserieskaperen Anders Kvammen (Brageprisen 2016 for «Ungdomsskolen»), Stiftelsen Dam, No Comprendo Press og Aldring og helse som står bak.

Trenger kommuner til forskning på personer med demens og pårørende

Forskningsprosjektet SHAPE er i gang etter korona-pausen, nå med digital brukerskole – eSHAPE. Det gir kommunene mulighet til å videreutvikle tilbudet til personer med demens og deres pårørende. Forskerne skal finne ut om brukerskoler bidrar til økt livskvalitet.

Les flere notiser

Nasjonal bibliotekdag 2021

Biblioteket ved Aldring og helse markerer Nasjonal bibliotekdag onsdag 1. september 2021. I den forbindelse har vi invitert Celine Haaland-Johansen…

Psyk-IT: Eldre og ensomhet

Ensomhet i eldre år er temaet for høstens første episode av nettforedragsserien Psyk-IT, som publiseres i dag. Foredragsholder Thomas Hansen, phd,…

Korona infoside

Eldre personer er ekstra utsatt for det pågående utbruddet av koronaviruset. Her finner du tilpasset informasjon rettet mot helse- og omsorgspersonell, pårørende og eldre.
Les om koronaviruset