Nyheter - Aldring og helse

NY: EU-veileder i omsorg for innvandrere med demens

EU-landene har nylig publisert en veiledning av pleie og omsorg for innvandrere med demens; Intercultural dementia care. A guide to raise awareness amongst health and social care workers. Guiden er laget etter samme modell som den nordiske veiledningen Demensomsorg for innvandrere, som Aldring og helse har bidratt til å utvikle. Du kan lese mer om temaet eldre innvandrere og demens på Aldring og helses oppfriskede temasider.

«En metodisk og teoretisk gullgruve»

Boka Å finne tonen – om musikk og demens, av Tone Sæther Kvamme, får i siste utgave av fagbladet Musikkterapi en svært god og solid anmeldelse. Jelena Golubovic, musikkterapeut med spesialisering i eldreomsorg og doktorgradsstipendiat ved Norges musikkhøgskole, sier blant annet: Å finne tonen er nok ikke en bok som lånes og leveres tilbake til biblioteket. Dette er en metodisk og teoretisk gullgruve som alle som interesserer seg for temaet musikk og demens bør ha i sin egen bokhylle.

Les flere notiser

Korona infoside

Eldre personer er ekstra utsatt for det pågående utbruddet av koronaviruset. Her finner du tilpasset informasjon rettet mot helse- og omsorgspersonell, pårørende og eldre.
Les om koronaviruset