Nyheter - Aldring og helse

Frir til trønderne for svar om koronatiltakene i hele landet

– Dette er et viktig prosjekt, som jeg oppfordrer alle inviterte til å delta i, sier Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Forskere vil nå kartlegge konsekvensene av sosial isolasjon blant eldre under koronapandemien i Norge gjennom å spørre de…


Få svar på spørsmål om covid-19-vaksinasjon av eldre

Legemiddelverket får mange spørsmål om mRNA-vaksinasjonen av eldre over 85 år. Eldre har økt risiko for alvorlig sykdom dersom de blir smittet av covid-19 viruset. Folkehelseinstituttet og Regjeringen har derfor bestemt at landets eldste og beboere på sykehjem skal være blant de som først får tilbud om vaksine. Ofte stilte spørsmål om effekt og mulige bivirkninger besvares nå på deres egen nettside. Finnes det for eksempel eldre og skrøpelige som ikke bør få vaksinen?

Demenshuskelista – de mest spilte låtene fra 1910–1982

Musikk kan minne oss om gode øyeblikk. Å lytte til favorittlåter fra yngre år er ikke bare hyggelig, det kan også stimulere våre kognitive ressurser. Ved hjelp av Demenshuskelista.no kan du nå få hjelp til å finne ut hvilke sanger som var mest populære i gamle dager. Legg inn dine besteforeldres fødselsår og finn populære låter fra det året de fylte 18. Listene er utviklet som et verktøy for pårørende og helsepersonell på oppdrag fra Helsedirektoratet, og dekker fødselsår fra 1910-82.

Les flere notiser

Korona infoside

Eldre personer er ekstra utsatt for det pågående utbruddet av koronaviruset. Her finner du tilpasset informasjon rettet mot helse- og omsorgspersonell, pårørende og eldre.
Les om koronaviruset