Demens, 01.10.2020

Webinar om demens og utviklingshemning - fra mistanke til diagnose

Det kan være vanskelig å tolke hva som er tidlige tegn på demens. Vær med på webinar, som vil belyse dette og andre utfordringer ved demens hos personer med utviklingshemning, blant annet uro som kan oppstå før en demensdiagnose. – En person med utviklingshemming kan få panikk og angst når man ikke forstår verden rundt seg på samme måte som man har gjort før, sier spesialrådgiver Frode Kibsgaard Larsen fra Aldring og helse. Han koordinerer nordisk nettverk for demens og utviklingshemning.
Demens, 22.09.2020

"Alt" om Alzheimers sykdom på Ekko

Hva er Alzheimers, og hvordan forebygges sykdommen? Så mange som 104.000 nordmenn kan ha Alzheimers sykdom, og det finnes et dusin tiltak som kan forebygge og bremse sykdomsforløpet. Forskningssjef Geir Selbæk ble intervjuet om status for forebygging, behandling og omsorg i anledning Alzheimerdagen 21. september.
Demens, 17.09.2020

Demens i Oslo på den internasjonale Alzheimerdagen

Demens i Oslo er for anledningen gått digitalt, og du kan være med på en skjerm der du er mandag fra 13.00-14.00. Det vil handle om hva demens er, hvordan demens arter seg og hvilke tjenester, tilbud og aktiviteter som finnes for personer med demens og pårørende i Oslo. Blant annet, så vil en person med demens snakke om sine egne erfaringer, forskningssjef Geir Selbæk i Aldring og helse vil snakke om demens i dag og det vil bli fokus på demenskoordinatorens rolle.
Demens, 31.08.2020

Positivt avventende til nytt medikament mot demens

Hvis de ansvarlige myndigheter (FDA) i USA kommer med en godkjenning kan det se lysere ut for framtida for behandling av Alzheimers.– Ja, dette kan være bra, men det er viktig å få fram nyansene her. Dette er ikke det endelige gjennombruddet, men kan i høyden gi oss en liten positiv forventning på dette stadiet, sier forskningssjef i Aldring og helse, Geir Selbæk i en kommentar.