Vi har et nasjonalt forskningsmiljø innen aldring og helse, med samarbeid på tvers av land, regioner, profesjoner og tjenestenivåer. Forskningsprofilen er bred, med et særlig fokus på praksisnær forskning med klinisk relevans.
Forskningen skal bidra til nettverksbygging og økt kunnskap innen fagfeltene demens, alderspsykiatri, funksjonshemning og aldring og utviklingshemning og aldring. Forsknings- og utviklingsprosjekter Aldring og helse gjennomfører skal ha fokus på å bedre omsorgs- og behandlingstilbudet til eldre og deres pårørende. Kunnskapen som skapes, videreformidles raskt og på en forståelig måte.
Forskningsnyheter

Nytt håp med pille mot Parkinsons sykdom
Norske forskere ledet av professor Charalampos Tzoulis ved Universitetet i Bergen har funnet en mulig medisin mot Parkinsons sykdom, og kanskje andre…
Viktig, variert og interessant om sykdom ved aldring
Etter tid med koronapandemi var det igjen dags for Geriatrikongressen i begynnelsen av april i tradisjonsrike Gamle logen i Oslo. Espen Rostrup…

Nytt strategisk samarbeid om musikk som helseressurs for eldre
Aldring og helse og Polyfon kunnskapsklynge for musikkterapi inngikk nylig et strategisk samarbeid, som skal bidra til kunnskapsbasert bruk av musikk…

Ny rapport om sosial isolasjon blant eldre under koronapandemien
I en ny undersøkelse svarer hele 38 prosent av deltakerne at de opplevde sosial isolasjon i en eller flere perioder under pandemien.

Eldre med fysiske funksjonsnedsettelser spesielt utsatt under pandemien
Eldre med fysiske funksjonsnedsettelser kan være spesielt utsatt for følelsesmessige belastninger og dårligere livskvalitet under…
Bettina Husebø fikk Demensforskningsprisen 2022!
– Det er en stor ære å vinne årets Demensforskningspris, men for meg er den kun meningsfull hvis den bidrar til endringer, og det håper jeg den gjør, sier den erfarne professoren, som også har jobbet 14 år på sykehjem. Demensforskningsprisen deles ut av Nasjonalforeningen for folkehelsen. Organisasjonen vil stimulere til demensforsking i Norge, for å motivere forskere til å satse på og fremme demensforskning av høy kvalitet. Husebø leder Senter for alders- og sykehjemsmedisin (SEFAS).
Helsefremming og mestring for personer med demens: Vil du være med i forskning?
Vi søker hjemmeboende personer over 65 år med demens i tidlig fase til å være med på et kurs om hvordan leve best mulig med demenssykdom. Kurset går over 10 uker, det er digitalt og det gir deg kunnskap, råd og tips, som kan være til nytte i hverdagen. Formålet med forskningen er å finne ut hvordan man kan håndtere livshendelser og situasjoner, som følge av demenssykdommen. Er du interessert? For påmelding, ta kontakt: sesamforskning@sus.no eller tlf 90799285.
Forskningsprosjekter

Våre forskere
