Fast innslag om demens på Frokostradioen på NRK P1+ - Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse
21.06.2021

Fagskolen styrker digital satsing

Fagskolen Aldring og helse har fått over en halv million til en ekstra satsing på digital læring. Det skal resultere i aktivt reflekterende studenter i digitale læringsgrupper. Midlene skal brukes til å utvikle et læringsdesign med innovativ bruk av Teams. Prosjektet gjennomføres for Fagskolens digitale læringsgrupper i skoleåret 2021-2022, som omfatter ca. 150 studenter.
Demens, 18.06.2021

Nytt standardiserings-prosjekt for faglig oppdatering

I april ble Norsk Standard for systematisk og kunnskapsbasert faglig oppdatering av autoriserte sykepleiere i kommunehelse-tjenesten presentert av sykepleier og professor Siren Eriksen. Nå starter arbeidet med en slik standard for helsefagarbeidere, og Standard Norge skal sette sammen en komité.
15.06.2021

Ny aldringsfestival: Siste kapittel

Aldringsfestivalen Siste kapittel arrangeres for første gang 18.–19. juni. Den foregår i Bergen. Arrangørene vil at Siste kapittel skal være starten på en ny fortelling om hvordan det er å bli gammel i Norge. På fredag er det internasjonalt fagseminar på Zoom og på lørdagen en tverrkunstnerisk festival i Bergen by. Både seminar og festival er gratis, og åpent for alle.
Demens, 14.06.2021

Spennende webinar om demens

Hva ville du gjort hvis du oppdaget tegn på demens hos deg selv eller hos et familiemedlem? Hva har samfunnet å stille opp med? Det blir innlegg fra professor Tormod Fladby ved UIO, forskningssjef Geir Selbæk ved Aldring og helse, innslag om demensarbeidet til Villa Fredrikke i Drammen, samt paneldebatt med stortingspolitikerne Tuva Moflag, Nicholas Wilkinson og Erlend Larsen. Zoom-møte med påmelding. Arr. Hjernerådet og Nansen Neuroscience Network, i samarbeid med Pre-Diagnostics og Biogen.
Utviklings­hemning, 11.06.2021

Erfaringer med et smitteutbrudd av covid-19 blant eldre med utviklingshemning

Høsten 2020 opplevde tjenestemottagere og ansatte ved et bofellesskap i Kristiansand et omfattende covid-19 smitteutbrudd. Historien er fortalt av avdelingsleder Elin Lode, og beskriver hvordan de håndterte utbruddet og ivaretok tjenestemottagere og ansatte. Samtidig økte de sin samlede fagkompetanse på rekordtid.