– Tar alltid 100 prosent utgangspunkt i klientens ønsker - Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse
Demens, 18.06.2021

Nytt standardiserings-prosjekt for faglig oppdatering: Denne gang for helsefagarbeidere

I april ble Norsk Standard for systematisk og kunnskapsbasert faglig oppdatering av autoriserte sykepleiere i kommunehelse-tjenesten presentert av sykepleier og professor Siren Eriksen. Nå starter arbeidet med en slik standard for helsefagarbeidere. Standard Norge skal sette sammen en komité som skal utvikle en norsk standard som spesifiserer kravene til faglig oppdatering av helsefagarbeidere.
15.06.2021

Ny aldringsfestival: Siste kapittel

Aldringsfestivalen Siste kapittel arrangeres for første gang 18.–19. juni. Den foregår i Bergen. Arrangørene vil at Siste kapittel skal være starten på en ny fortelling om hvordan det er å bli gammel i Norge. På fredag er det internasjonalt fagseminar på Zoom og på lørdagen en tverrkunstnerisk festival i Bergen by. Både seminar og festival er gratis, og åpent for alle.
Demens, 14.06.2021

Spennende webinar om demens

Hva ville du gjort hvis du oppdaget tegn på demens hos deg selv eller hos et familiemedlem? Hva har samfunnet å stille opp med? Det blir innlegg fra professor Tormod Fladby ved UIO, forskningssjef Geir Selbæk ved Aldring og helse, innslag om demensarbeidet til Villa Fredrikke i Drammen, samt paneldebatt med stortingspolitikerne Tuva Moflag, Nicholas Wilkinson og Erlend Larsen. Zoom-møte med påmelding. Arr. Hjernerådet og Nansen Neuroscience Network, i samarbeid med Pre-Diagnostics og Biogen.
Utviklings­hemning, 11.06.2021

Erfaringer med et smitteutbrudd av covid-19 blant eldre med utviklingshemning

Høsten 2020 opplevde tjenestemottagere og ansatte ved et bofellesskap i Kristiansand et omfattende covid-19 smitteutbrudd. Historien er fortalt av avdelingsleder Elin Lode, og beskriver hvordan de håndterte utbruddet og ivaretok tjenestemottagere og ansatte. Samtidig økte de sin samlede fagkompetanse på rekordtid.