Notiser - Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse
Demens, 13.09.2021

Få med deg Leve hele livet-konferansen

Jobber du med eldre i kommunen eller er du interessert i hvordan norske kommuner jobber for en bærekraftig tjeneste- og samfunnsutvikling der eldre blir hørt, får medvirke og er involvert? Bli med på årets konferanse om kvalitetsreformen for eldre - Leve hele livet. Den er gratis og ledes Christian Borch.
Demens, 31.08.2021

Kronikk: Trønderne viktige for fremtidens eldrehelse

Vi blir flere eldre, og vi lever lenger. Samtidig øker også tiden med sykdom. De gamle vil dermed kreve mer helse og omsorg i fremtiden. En ny helseundersøkelse i Trøndelag vil gi svar på hvordan Norge best kan møte denne massive utfordringen. Det skriver et knippe anerkjente forskere, med Geir Selbæk i spissen, i Adresseavisen om en helseundersøkelse som startet i Stjørdal mandag.
Geriatri, 16.08.2021

Å bevege seg utendørs har egen effekt på hjernehelsen

- Våre resultater viser at humøret vårt og hjernestrukturen bedres når vi tilbringer tid utendørs, sier forsker Simone Kühn, som har ledet en ny studie. Å gå regelmessig ut i frisk luft har påviselig positiv nevrologisk effekt på hjernen. Funnene gir støtte for et naturlig supplement til behandling av psykiske lidelser, mener Anna Mascherek, som også var med på studien. - Leger bør skrive ut «resept» på å gå tur i frisk luft som en del av behandlingen, sier hun.
Forskning, 12.08.2021

Lytt til interessant podkast om hjernen

Hjernerådet har laget en podkast som heter Hjernepodden. Her forteller eksperter om hva søvn, mat, trening og hjernetrim kan gjøre med hjernehelsen din. Hjernrådet er en paraplyorganisasjon for brukerorganisasjoner og fagmiljø innen forskning, forebygging, behandling og mestring. Aldring og helse er med i Hjernerådet.
Demens, 30.06.2021

Ny dokumentar om skeiv aldring

Under Oslo Pride var det premiere på en ny dokumentarfilm. Her blir du kjent med hovedpersonene Britt og Solvår, Axel og Svein og Birna og Rut. Du får vite mer om deres liv og oppvekst, og hvorfor det ikke alltid er like lett å bli eldre som skeiv i Norge i dag. Filmen om skeiv aldring er produsert av Zacapa Film på oppdrag av FRI Oslo og Viken, Skeiv kunnskap, og Kirkens Bymisjon, med støtte fra Stiftelsen Dam.