Nytt e-læringskurs om depresjon hos eldre

Et nytt e-læringskurs om depresjon hos eldre er lansert. Lær mer om diagnostikk og behandling. Og hør Kjell Magne Bondevik fortelle om sine erfaringer med å få en depresjon.

– Blir deprimerte eldre egentlig bedra av å være sosialt aktive og trene mer? Det er et av spørsmålene du kan få svar på ved å følge det nye e-læringskurset Depresjon hos eldre.

Andre temaer er Erfaringer med å få depresjon, der tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik deler sine erfaringer med å få depresjon.

At temaene presenteres i elleve korte moduler gjør kurset egnet både for faglunsjer i arbeidsfellesskap og selvstudium. Modulene avsluttes med en refleksjonsoppgave og etter å ha gjennomgått alle kan man avlegge en kursprøve. 

E-læringen retter seg først og fremst mot helsepersonell, men pasienter og pårørende kan også lære mer om depresjon hos eldre ved å følge kurset.

Se selv

I den siste utgaven av Psyk-IT får alle en smakebit av kurset, sammen med foredraget til psykiater Eivind Aakhus under tittelen Samtale med en person med depresjon.

Samarbeidsprosjekt

Det nye e-læringskurset er lansert av Aldring og helse i samarbeid med Sykehuset Innlandet på nettstedet Depresjon hos eldre. Der finner du også anbefalinger, tiltak og opplæringsressurser for behandling av depresjon hos eldre.