Hukommelsesteamkonferansen 2020 - Aldring og helse

Hukommelsesteamkonferansen 2020

Digital konferanse

2020 er året da alt ble annerledes. Nå må vi alle holde avstand, og da kan ikke helse- og omsorgspersonell reise på konferanse. Men i stedet for å avlyse Hukommelsesteamkonferansen er løsningen vår at konferansen skal komme til deg. Det skjer 7.-8. september.

Digital konferanse

Hukommelsesteamkonferansen er i år heldigital – det vil si at du som deltaker får følge en direktesendt stream fra et studio og kan følge konferansen fra der du er, på PC, nettbrett eller mobil. I tillegg til foredrag vil temaene formidles via reportasjer, intervjuer, samtaler, videoklipp m.m. Det blir mulig å aktivt delta og kommunisere med oss og andre deltakere ved å sende inn spørsmål og kommentarer via en chat-funksjon.

Vi håper og tror dette vil gjøre det lettere for enda flere å delta. Med lavere pris og mulighet for å se programmet hvor og når det passer hver og en er dette en sjanse til faglig påfyll du ikke vil gå glipp av!

Vi oppfordrer dere som jobber i team om å følge konferansen sammen og gir rabatter ved flere påmeldinger fra samme arbeidsplass. Hver påmeldt deltaker får tilsendt brukernavn og passord for innlogging som gir tilgang til direktesendingen og opptaket av programmet i en måned etter konferansen.

Innholdet i årets program baserer seg på ønsker fra praksisfeltet og erfaringer om «hva som rører seg» for tiden. Programmet går over to dager, og inneholder nytt om både basal utredning og oppfølging av personer med demens i kommunehelsetjenesten, med ulike temaer som belyser dette.

Om depresjon og demens

Velkommen!
Påmelding
Meld deg på!
Praktisk informasjon
Alt du trenger å vite

2020 er året alt ble annerledes

Nå må vi alle holde avstand, og da kan ikke helse- og omsorgspersonell reise på konferanse. Men i stedet for å avlyse Hukommelsesteamkonferansen er løsningen vår at konferansen skal komme til deg. I år satser vi derfor for fullt på en digital versjon av Hukommelsesteamkonferansen. Dette blir det største digitale arrangementet Aldring og helse noensinne har hatt. Samtidig blir det Hukommelsesteamkonferansen slik dere kjenner den fra før, med relevant og faglig godt innhold.

Vi har alle sett at personer med demens er en av de mest sårbare gruppene i den situasjonen kommunene er i med koronapandemien; dagtilbud har vært stengt, tjenester kuttet til minimum, kartlegginger satt på vent og i mange kommuner har de som jobber i hukommelsesteam vært omdisponert til andre funksjoner i den akutte fasen av pandemien.

Hukommelsesteamene har en spesielt viktig rolle i den situasjonen vi nå er i. Dere kjenner brukerne og behovene deres, og har oversikt over hvordan tiltakene rundt koronasituasjonen påvirker dem og deres pårørende. Hukommelsesteamene står i front, for å sikre at personer med symptomer på kognitiv svikt fortsatt blir kartlagt slik at de kan få en diagnose og at hjemmeboende personer med demens og deres pårørende fortsatt sikres god oppfølging.

Kanskje har det at vi i kommune-Norge har måttet gjøre ting annerledes gjort at vi har forandret oss, fått nye arbeidsmåter og blitt mer innovative? Kanskje dette er et gode for tilbudet på lengre sikt? Det blir også spennende å følge Teamenes time med erfaringer fra hele Norge. Vi håper konferansen i år som i fjor vil bidra relevant faglig påfyll slik at dere kan holde dere oppdatert, og utvikle tjenestene videre.

Velkommen til konferanse!

Kari Midtbø Kristiansen

Daglig leder, Aldring og helse