Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

NY: EU-veileder i omsorg for innvandrere med demens

EU-landene har nylig publisert en veiledning av pleie og omsorg for innvandrere med demens; Intercultural dementia care. A guide to raise awareness amongst health and social care workers. Guiden er laget etter samme modell som den nordiske veiledningen Demensomsorg for innvandrere, som Aldring og helse har bidratt til å utvikle. Du kan lese mer om temaet eldre innvandrere og demens på Aldring og helses oppfriskede temasider.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning