Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

Aldring og helse i statsbudsjettet

I forslag til statsbudsjett for 2022 står det at Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse går ut av modellen for nasjonale…

Helomvending om helseattest for eldre bilkjørere

Obligatorisk helseattest har gitt fastlegene mulighet til å fange opp personer som av helsemessige årsaker ikke bør kjøre bil, bl.a. som følge av kognitiv svikt. Helseattesten var i ferd med å bli avskaffet av regjeringen etter pålegg fra Stortinget. Nå har samferdselsministeren på bakgrunn av faglige vurderinger bestemt at han ikke vil fjerne helseattesten for dem over 80 år likevel. Overlege Anne Brækhus var en av dem som engasjerte seg for fortsatt obligatorisk helseattest.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning