Siste nytt
Nye verktøy for bedre tjenester til personer med demens
Til hjelp i arbeidet med å forbedre tjenestene til personer med demens og deres pårørende er det nå lansert nye ressurser, nyttige verktøy og ulike tiltak, som del av Demensplan 2025.
Aktuelle arrangementer
Universitetet i Oslo menneskerettighetspris til Demenskoret
Seminar: Er vi klare for den neste trippelepidemien?
Demensdiagnostikk og behandling – i en ny tid
Dårlig hørsel er blant de viktigste risikofaktorene for demens hos eldre
En banebrytende studie har avdekket at redusert hørsel er blant de risikofaktorene, som man kan gjøre noe med, som øker risikoen for å utvikle…
Voksenskolen for personer med demens: – En modell for livslang læring
To års forskning på Voksenskolen for personer med demens ble nylig markert. Hovedfunnet var at elevene var svært fornøyde, og at flere pårørende…
Velferdsteknologi: hvorfor trenger vi det og hva må vi tenke på?
Teknologi som forenkler aktiviteter og sikrer de daglige rutinene, kan være til god hjelp. Men det krever kunnskap og et menneskelig sikkerhetsnett…
Nytt intervju i Årringer-serien: Ola (79): Bru- og brønnbygger som gjør en forskjell
I serien Årringer har vi intervjuet Ola Grønn-Hagen. 79-åringen fra Tynset fikk i høst Kongens fortjenstmedalje for sin frivillige innsats.
Å være gammel nå og i fremtiden: Et møte med våre kommende helsefagarbeidere
På Aldring og helses bibliotekdag fikk vi et lite innblikk i hva noen av fremtidens helsefagarbeidere, som skal på jobb i sykehjem og i…
Ny Psyk-IT: Hvordan påvirker aldring hjernen og vår psykiske helse?
– Aldring svekker nettverkene i hjernen og øker med det risikoen for psykisk sykdom, forteller Torfinn Lødøen Gaarden i denne månedens utgave av…
Nå skal eldre, psykisk helse og folkehelse ses i sammenheng
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol presenterte hele tre satsinger i ett da hun torsdag åpnet konferansen Tre meldinger – felles innsats. De mange tilhørerne ble bedre kjent med satsingene, og fikk innsikt i hvordan innsatsområdene på eldre, psykisk helse og folkehelse henger i hop. For å lykkes med målene og ambisjonene er nødvendig at mange sektorer jobber sammen: kommunesektoren, spesialisthelsetjenesten og sivilsamfunn. Men også at vi jobber på tvers av sektorer og nivåer i tjenestene.
Disputerer om de pårørende ved demensomsorg på gård
I dag forsvarer Liv Bjerknes Taranrød sin doktorgrad om erfaringene til pårørende til personer med demens, som deltar i gårdsbasert dagtilbud. Hun har blant annet funnet ut at pårørende opplever at de får støtte gjennom gårdstilbudet til deres kjære. Demensomsorgen på gården virker positivt både på omsorgsbyrden og på livskvaliteten deres. Taranrød mener disse erfaringene er mulig å overføre til andre tjenester slik at pårørende får god avlastning og støtte der også.