Siste nytt
Psykiske lidelser som risikofaktor for kognitiv svikt og demens – utfordringer og muligheter
Kan forebygging og behandling av psykiske lidelser også forebygge demens? – Det antydes i enkelte studier, sier psykolog Ben Kamsvåg ved Stavanger Universitetssykehus i dagens Om aldring-foredrag.
Nytt Årringer-intervju: Erna (82) søkte varmen for helsas skyld
– Oppveksten min var vanskelig, men trua mi klarte de ikke å knekke. Sjømannskirken er mitt annet hjem her på Gran Canaria, og det er for dem…
Selv flertallet blant helsepersonell tror fortsatt at demens er en uunngåelig del av aldringen
Myten om at demens følger naturlig med alderen viser seg å leve i beste velgående, også blant helsepersonell. Det kan bety at mange ikke får en…
Podkast nyttig som læringsplattform: – Hører på vei til jobb
Det finnes mange plattformer for læring, og hos Aldring og helse finner du flere digitale alternativer. Podkast er en av dem.
Aldringen skjer i «aldringsspurter» og demens er ikke en uunngåelig del av aldringen
Aldring er ikke en jevn prosess. Ny forskning avslører at kroppen går gjennom to tydelige «spurter» i aldringsprosessen: rundt 44 og 60 år. Disse…
Slik skaper vi gode pasientforløp for personer med demens, kognitiv svikt og delirium på sykehus
Sykehusopphold skal bidra til bedring av helsetilstanden, men uten riktige tilpasninger for personer med demens, kognitiv svikt eller delirium, kan…
ABC-opplæringen gjør en forskjell: – De som jobber i eldreomsorgen tenker annerledes
Under årets ABC-dager fikk leverandører av ABC-opplæringen dele erfaringer og møte andre leverandører. Blant disse var Utviklingssenter for…
Gratulerer med Frivillighetens dag!
Hver uke bidrar John Rognstad (79), og flere hundre andre frivillige Sterk og stødig-instruktører, til at tusenvis av eldre over hele Norge holder seg nettopp sterke og stødige. I en ny video forteller Rognstad at datteren mente han burde bli frivillig instruktør fordi han tidligere har tatt førstegangstjenesten, og nå var det tid for “sistegangstjenesten”.
E-læringskurs om kommunikasjon med pasienter med kognitiv svikt
Kurset er et e-læringskurs som tar 25 minutter og er relevant for helsepersonell som møter mennesker med kognitiv svikt. Dette kan være helsefagarbeidere, sykepleiere, radiografer, leger, fysioterapeuter, helsesekretærer, portører osv. Kurset skal lære deg å observere og tolke adferd ved demens og delirium, slik at du kan tilpasse egen adferd og kommunikasjon, for at personen både skal ha det bedre og kunne samarbeide bedre om aktuell behandling. E-læringskurset ble nylig ferdigstilt ved Ahus.