Forside - Aldring og helse

Siste nytt

Alle øyeblikk teller

Fin film, som er en del av Helsedirektoratets informasjonskampanje om demens for leger og helsepersonell, kommuneansatte og den øvrige befolkningen. – Det finnes ingen kur mot demens. Med kampanjen «Alle øyeblikk teller» ønsker vi å få folk til å forstå at en demensdiagnose ikke er slutten. En tidlig diagnose åpner for verdifull støtte som kan gjøre livet bedre både for personer med demens og de pårørende, sier Berit Kvalvaag Grønnestad i Helsedirektoratet til Kampanje.

Har helsepersonell på sykehjem tilstrekkelig klinisk vurderings-kompetanse?

Eldre, skrøpelige pasienter i kommunehelsetjenesten har behov for helsepersonell med tilstrekkelig klinisk vurderingskompetanse, spesielt dersom de i tillegg har en demenssykdom. En ny studie viser varierende grad av klinisk vurderingskompetanse hos sykepleiere, helsefagarbeidere og assistenter. Sykehjemmets ledere bør satse på kompetanseheving innen observasjon, vurdering og rett handling ved sykdomsforverringer hos pasienten for alle yrkesgruppene.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning