Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

Opplysende om demens i Folkehelsepodden

Med forskningssjef Geir Selbæk og forsker Heine Strand. I den nye episoden av kan du lære mer om årsakene til demens, om demens er arvelig, hva som kan forebygge sykdommen og om det vil komme en medisin eller vaksine. Geir Selbæk er professor og forskningssjef ved Aldring og helse og Strand er forsker ved Folkehelseinstituttet og Aldring og helse. Programleder er Torunn Gjerustad. Folkehelsepodden lages av Folkehelseinstituttet.

Sykepleiestandarder lansert: Se opptak

Her kan du se opptak av frokostmøtet der lanseringen skjedde. Blant annet så presenterte leder av standardiseringskomiteen, Siren Eriksen fra Aldring og helse, selve standarden NS 6510 Systematisk og kunnskapsbaserte faglig oppdatering av autoriserte sykepleiere i kommunehelsetjenesten.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning