Siste nytt

Om hormoner og demens

Risikoen for å utvikle demens eller Alzheimers sykdom øker gradvis for hvert år kvinnen er fruktbar, viser ny studie.

Ledig stilling: Studieleder Fagskolen aldring og helse

Vi søker etter Studieleder i 100 % fast stilling til Fagskolen Aldring og helse. Søknadsfrist 8. oktober.

Mer om stillingen her


Kartlegger problemer som berører eldre og pårørende under koronapandemien

– Et virus har i løpet av noen få måneder vist at omsorg og velferd er grunnleggende for all annen virksomhet i samfunnet. Mer enn noen gang tidligere har vi fått illustrert at alt annet risikerer å stoppe opp, om ikke dette er på plass, sier Steinar Barstad fra Senter for omsorgsforskning. Han har utarbeidet rapporten «Den kommunale helse- og omsorgstjenesten etter koronaen» på oppdrag fra Pensjonistforbundet.

«Alt» om Alzheimers sykdom på Ekko

Hva er Alzheimers, og hvordan forebygges sykdommen? Så mange som 104.000 nordmenn kan ha Alzheimers sykdom, og det finnes et dusin tiltak som kan forebygge og bremse sykdomsforløpet. Forskningssjef Geir Selbæk ble intervjuet om status for forebygging, behandling og omsorg i anledning Alzheimerdagen 21. september.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning