Siste nytt
Lær å leve godt med demens
Flere kommuner vil nå videreutvikle tilbudet til personer med demens og deres pårørende. De har derfor blitt med i et omfattende internasjonalt forskningsprosjekt om demens, som også blir gjennomført i Storbritannia og Australia.
Finnes det en gullbillett til god helse i alderdommen?
Når det ennå ikke finnes en kur mot demens, hva kan vi gjøre for å få en så god helse som mulig i alderdommen? Grete Kjelvik i Aldring og helse…
Hvordan står det til med helsa til eldre i Norge i dag?
Vi blir stadig flere eldre her i landet, og mange fungerer bedre enn tidligere. Men en aldrende befolkning gjør at flere lever med kroniske sykdommer…
Reindriftssamer kan ha pleie- og omsorgsbehov i to kommuner
Samer som drifter rein på tradisjonelt vis har ofte to hjem: ett ved vinterbeitet og ett ved sommerbeitet. Å ha to hjemkommune kan være en…
Slik kan kommunene forbedre helse- og omsorgstjenestene til personer med demens
Opplevde økt samarbeid mellom leger, sykepleiere og pårørende og mer effektive behandlings- og omsorgstiltak.
Nytt intervju i Årringer-serien: Kjellaug (92) – Himlen bringer sol og væde
Et nytt intervju i Årringer-serien er publisert. Kjellaug Viddal-Ervik forteller om sitt liv som sykepleier, blant annet ved psykogeriatrisk avdeling…
Søker personer med demens til NRK-kor
Kim Wigaard, som blant annet har bidratt under Aldring og helses Demensdager, og programleder Ingrid Gjessing Linhave søker sangglade personer med…
Se opptak av Ger-IT foredrag om inflammasjon, aldring og skrøpelighet
Opptaket av nettforedraget GerIT fra 3. mai, er nå publisert. Lege i spesialisering Stein-Erik Hafstad Solvang fra Haraldsplass Diakonale Sykehus holdt foredraget “Inflammation in normal aging and frailty, what are the mechanisms and clinical implications?”. På Ger-IT siden finner du opptak av flere interessante foredrag innenfor geriatri. Du finner også mer info om når foredragene går “live”, og du kan melde deg på.
Fremdeles for lang tid fra hjerneslag til behandling
Forskere har undersøkt alle pasientene på akuttmottaket ved Ullevål i 2018 der mistanke om hjerneslag var årsaken til innleggelsen. Selv om tid er kritisk ved hjerneslag kom ikke majoriteten til behandling før etter fire timer. Det kan være fordi den første kontakten er legevakten eller fastlegen. Det trengs en større forståelse av hva som kan gi rask identifisering av hjerneslag og spesielt transport uten forsinkelse til sykehuset.