Siste nytt
Formidlet pårørendes erfaringer under Demens i Oslo
Kona til Erik Nils Askheim har demens. Under Demens i Oslo, knyttet til Alzheimerdagen 21. september, snakket han og Vålerengahjemmets virksomhetsleder Nina Martinussen om hva som er viktig når et sykehjem skal bli ditt nye hjem.
Karis hjørne
Arrangementer
Fagskolen bidrar til forandring: – Får en lettere arbeidsdag
Renate Trøber og Merethe Münstermann Nordberg er andreårsstudenter på Fagskolen Aldring og helse. De tar utdanning innen demensomsorg og…
Advarer mot ultraprosessert mat: – Kan fremskynde aldring
I en tid der ultraprosessert mat tar mer og mer plass hyllene i matbutikken, kommer forskningssjef Geir Selbæk med en matnyttig advarsel. – Denne…
Presenterte rapport om demensforebygging i Norden: – Krever en helhetlig tilnærming
Grete Kjelvik, prosjektleder hos Aldring og helse, presenterte den nye rapporten «Prevention of dementia in the Nordics» under et seminar i…
Eldre skeive opplever dårligere helse gjennom livet: – På høy tid at det kom en rapport om helsetilbudet
Studier viser at kjønnsidentitet eller seksuell legning som ikke er i samsvar med konvensjonelle normer, øker risikoen for dårlig helse.
Vaksine mot helvetesild kan gi lavere risiko for å få demens
Det viser en ny studie fra England, men forskere er enige om at det må forskes mer på feltet før den eventuelt brukes mot demens.
Når eldre selv velger å dø
At noen eldre, spesielt eldre menn, velger å ta sitt eget liv er et skambelagt tema. Jens-Petter og søsteren har ikke angret på at de valgte…
Pårørendeuka: E-læring og bok gir deg viktig, ny og kjærkommen hjelp
Nylig har det kommet en ny e-læring for pårørende, som også finnes i bokform. Den kan du laste ned, eller kjøpe for 100,-. Det gir deg kunnskap, som du kan trenge i påkørenderollen på en lettfattelig måte: Hva handler pårørenderollen om, hvilke rettigheter og tilbud finnes, hva er symptomene på demens og ikke minst hvordan hverdagslivet kan være for deg som er pårørende til en som er deg kjær med demens. Pårørendeuka er i regi av Pårørendealliansen, der Aldring og helse er med.
Kunstig intelligens og demens tema på Ger-IT
Tirsdag 17. september er tema for Ger-IT-undervisningen “Hvordan kunstig intelligens kan bedre diagnostiske verktøy for demens?”. Foreleser er Hanneke Rhodius-Meester, geriater og senior forsker, OUS og Alzheimercenter Amsterdam. Undervisningen er en del av utdanningen for leger i spesialisering i geriatri, men alle som er interessert er velkommen.