Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

Nytt og originalt på Alzheimerdagen 21. september k. 17.00

Lansering av unik tegneserie om demens for større barn og ungdom. Bli bedre kjent med tegneserien og tegneserieskaperen, og lytt til fagpersoner på demens og yngre personer, som selv har opplevd å bli pårørende i ung alder. Arrangementet er digitalt. Det er Pårørendeskolen, Kirkens Bymisjon i Oslo, i samarbeid med tegneserieskaperen Anders Kvammen (Brageprisen 2016 for «Ungdomsskolen»), Stiftelsen Dam, No Comprendo Press og Aldring og helse som står bak.

Trenger kommuner til forskning på personer med demens og pårørende

Forskningsprosjektet SHAPE er i gang etter korona-pausen, nå med digital brukerskole – eSHAPE. Det gir kommunene mulighet til å videreutvikle tilbudet til personer med demens og deres pårørende. Forskerne skal finne ut om brukerskoler bidrar til økt livskvalitet.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning