Ny episode i podkasten Eldre & Psyken: Angst hos eldre - Aldring og helse

Ny episode i podkasten Eldre & Psyken: Angst hos eldre

Det er mye fokus på angst og angstlidelser blant de yngre, men hva med de eldre? Og øker angsten under pandemien? Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang (65), deler sine erfaringer med angst.

Hvordan arter angst seg hos eldre, og hvordan kan eldre mestre angst? Det er blant spørsmålene den nye podkastepisoden i Eldre & Psyken forsøker å gi oss svar på. Fabian Stang gir oss ett innblikk i hvordan det er å leve med angst.

Slitt med angst i 40 år

– Jeg har vel slitt mer eller mindre i 40 år, jeg, forteller han.

Nå har han trådt inn i de eldres rekker, og forteller hvordan han jobber med å mestre angsten i dag. 

– Både forståelse og omsorg er viktig, og eksponering er nødvendig for å redusere angsten, mener han.

– Men eksponering bør overlates til fagfolk, sier han.

I episoden snakker fagfolk blant annet om eksponering og andre former for behandling mot angst hos eldre, som kognitiv atferdsterapi.

Mer om episoden

Hvor vanlig er angst hos eldre og kan det behandles? Gjør pandemien, med isolasjon og bekymringer, at flere utvikler angst? Dette forsøker vi å svare på i denne episoden av Eldre & Psyken. Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, forteller om hvordan han har mestret livet med en angstdiagnose. Lege Anette Bendixen har tatt en doktorgrad om angst hos eldre, og forklarer hvorfor det kan være vanskelig å skille de fysiske symptomene ved angst fra fysiske sykdommer. Psykologspesialist Martin Bystad deler sine råd om hvordan man kan mestre angsten.

Laget av Aldring og helse i samarbeid med Rådet for psykisk helse, med støtte fra Stiftelsen Dam. Produsert av Vrang produksjon.

Les mer og lytt til alle episodene i Eldre & Psyken her