Vi ser at du bruker nettleseren Internet Explorer

Dette nettstedet er ikke tilpasset denne eldre nettleseren, som ikke har støtte for nyere funksjonalitet. Din opplevelse av aldringoghelse.no vil derfor bli forringet.

Vi anbefaler at du benytter en annen, moderne og oppdatert nettleser som for eksempel Google Crome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge.

Har du ikke mulighet til å bruke en annen nettleser kan du gå videre til våre mest besøkte sider ved hjelp av lenkene under:

Jeg forstår at min opplevelse av aldringoghelse.no ikke vil være optimal, men vil likevel fortsette å bruke Internet Explorer.

AH-02619_2500- Foto_Martin_Lundsvoll.jpg

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet kan bidra til å bevare den enkeltes funksjonsnivå. Dette kan samtidig gi verdifulle og kjærkomne avbrekk i hverdagen.

Trim for eldre anno 2020

Her finner du en moderne variant av den tradisjonelle «Trim for eldre», som kan utføres hjemme eller på dagsenter/sykehjem. Filmene har ulik vanskelighetsgrad, og øvelsene har som mål å opprettholde eller øke funksjon, styrke og balanse. Filmene er motiverende og øvelsene lette å følge.
Exorlive Medley
Stående med støtte, Exorlive Uptown Girl
Sittende trening, Exorlive The Rose

Sterk og stødig

Aldring og helse har i samarbeid med Sterk og stødig, NTNU og Drammen kommune produsert to nye treningsfilmer som kan brukes hjemme og i sykehjem. Én for de med ganghjelpemidler og én for de som går uten.
Sterk og stødig – uten ganghjelpemidler
Sterk og stødig – for deg som går med ganghjelpemidler

Gode råd for en aktiv hverdag

Aldring og helse har laget en plakat med gode råd for en aktiv hverdag. Plakaten er ment for personer med demens og kan benyttes på syke- og pleiehjem, så vel som i hjemmet.
Last ned plakaten her
Finn flere plakater og brosjyrer her

DV4P9597-2063030- Foto_Martin_Lundsvoll.JPG

Fysisk aktivitet på sykehjem

Det er lett å bli passiv etter å ha flyttet på sykehjem, men regelmessig trening har vist god effekt, både på fysisk og mental helse og livskvalitet. Treningsprogrammet HIFE ble brukt til treningsstudien EXDEM.
Treningsstudiet EXDEM – EXercise for DEMentia, resultater
Treningsprogrammet HIFE, brukt til treningsstudiet EXDEM (pdf)
Fysisk aktivitet på sykehjem, HiOA Rapport 2017 nr 8

Fysisk aktivitet på sykehjem

Det er lett å bli passiv etter å ha flyttet på sykehjem, men regelmessig trening har vist god effekt, både på fysisk og mental helse og livskvalitet. Treningsprogrammet HIFE ble brukt til treningsstudien EXDEM.
Treningsstudiet EXDEM – EXercise for DEMentia, resultater
Treningsprogrammet HIFE, brukt til treningsstudiet EXDEM (pdf)
Fysisk aktivitet på sykehjem, HiOA Rapport 2017 nr 8

Nasjonale faglige råd: Fysisk aktivitet for voksne og eldre

Voksne og eldre bør i følge Nasjonale faglige råd hver uke være fysisk aktive i minst 150 minutter med moderat intensitet eller 75 minutter med høy intensitet.
Helsedirektoretets faglige råd

Sterk og stødig hjemme

«Sterk og stødig» er for hjemmeboende eldre som klarer seg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. Her finner du blant annet nedlastbare hefter med øvelser for trening av styrke og balanse.
sterkogstodig.no

Betalingstjenester åpner sidene sine

Motiwiev og Televindu har begge gjort sine tjenester gratis å bruke i forbindelse med koronapandemien.

leve-med-demens.png

Motiview

Motiview er et filmbibliotek som både brukes som motivasjon til fysisk aktivitet og som kognitiv stimulans. Ved å se filmer fra kjente omgivelser med valgfri musikk får eldre opplevelsen av å komme ut på tur. Verktøyet har over 1 800 filmer fra 38 land. Motiview er en del av regjeringens eldrereform "Leve Hele Livet". Som følge av COVID-19-situasjonen ønsker Motitech å tilby Motiview gratis i 2 måneder for sykehjem, omsorgsboliger, hverdagsrehabilitering og lignende

hjelp-til-parorende.png

Televindu

Televindu er en videoplattform tilrettelagt for personer med demens eller andre former for kognitiv svikt. Plattformen fokuserer på videoer fra områder og aktiviteter de eldre har en spesiell tilknytning til. Dette skaper gode forutsetninger for nære samtaler omkring minner fra tidligere tider og omkring noe spennende en ser sammen. Dette gir en følelse av selvsikkerhet og selvstendighet, og kan brukes som et hjelpemiddel til reminisensterapi. I forbindelse med koronasituasjonen er tjenesten gratis fram til i sommer.

Takk for hjelpen!
Noe gikk galt. Prøv igjen litt senere.
Sender…

Fant du det du lette etter?

0/500 tegn