Hukommelsesteamkonferansens første dag

– Nå er vi endelig i gang med Hukommelsesteamkonferansen i sitt normale format igjen, sier daglig leder Kari Midtbø Kristiansen i Aldring og helse. Over 270 personer samles i Oslo i dag.

Hva skjer i hjernen ved demens? Forsker Karin Persson forteller.
Forskingssjef Geir Selbæk om hva som er nytt på forskningsfronten.
Ergoterapeut Bente Drugudal snakker om hvordan de bruker støttekontakter fra personer med demens sitt eget nettverk. Hun jobber i Orkland kommune.

Hukommelsesteam, demenskoordinatorer, leger og andre som jobber med personer med demens og deres pårørende samles nå i Oslo for faglig påfyll, erfaringsdeling og nettverksbygging.

Første dag av konferansen, som går over to dager, byr på nyheter fra forskningsfronten, personlige erfaringer fra pårørende, sorg sett fra to vinkler, og et innblikk i hva som skjer i hjernen ved demens.

I tillegg blir det foredrag om E-læring om demens, før representanter fra hukommelsesteamene selv entrer scenen med sine erfaringer fra praksis.

Kari Midtbø Kristiansen
Klar for konferanse: Kari Midtbø Kristiansen i Aldring og helse. Foto: Martin Lundsvoll.

­— For å kunne ivareta sin rolle i utredning og oppfølging må de som jobber i hukommelsesteamene ha kunnskap og kompetanse, og tid til å gjøre oppgavene, sier Midtbø Kristiansen.

– I tillegg trengs en faglig verktøykasse som gir rom for individuelt tilpassede tiltak, velfungerende demensspesifikke kommunale tjenester å spille på og gode rutiner for samarbeid med annet helsepersonell. Årets Hukommelsesteamkonferanse ønsker å bidra med faglig påfyll og inspirasjon til det viktige arbeidet dere gjør. Vi gleder oss, sier hun.

Vi oppdaterer fortløpende med saker fra konferansen utover dagen, og fra morgendagens konferansedag.

Les mer om Hukommelsesteamkonferansen, og finn programmet her