Innholdet spente fra fersk forskning til nære og personlige fortellinger om møtet med demens og mye mer. Konferansens andre og siste dag er delt i fire og spenner minst like bredt.
Målet med konferansen er å gi både faglig påfyll, inspirasjon og nyttige verktøy og starter dermed passende nok rett på med en presentasjon av Montreal Cognitive Assessment (MoCA) – norske normer og kalkulator for tolking av skårer. Deretter stilles et spørsmål man har hørt ytret opp gjennom tidene: Hva skal vi med all denne forskningen?
Den neste delen av dagen setter søkelys på samarbeid og begynner med et blikk på de forskjellige behovene til fastlegen og hukommelsesteamet, og ser på hvordan spille hverandre gode. Så handler det om å lande diagnosen gjennom digitale samarbeidsmøter mellom spesialisthelsetjenesten og fastlege/hukommelsesteam. Tredje og siste parten om samarbeid handler om aktiviteter og samarbeid med frivilligheten.
I tredje del møter vi jussen. Her handler det om beslutningskompetanse og planlegging av fremtiden, med det den bringer av behov for ulike fullmakter.
Til slutt handler det om testing og kartlegging ved sansesvikt, før vi får et nytt møte med Veiviser demens.
Vi ser frem mot en rekke spennende foredrag og gleder oss til å følge dag to av årets Hukommelsesteamkonferanse.