Sosial aktivitet - Nasjonalt senter for aldring og helse

Sosial aktivitet

Vær så sosial du kan. Sosiale stimuli gjør hjernen godt. Her får du sosial input, så godt som teknologien kan bidra med.

Besøkshunden Bella

Besøkshunden Bella elsker å jobbe, leke og gjøre triks sammen med matmor Vigdis. Under koronautbruddet kan ikke ekvipasjen besøke noen på sykehjem, men gleden ved å se en aktiv og glad hund kan vi alle kjenne når vi ser denne filmen.

Skravlekopp

Skravlekopp er en aktivitet mot ensomhet, som gjør det lettere å komme i kontakt med andre. Initiativtakeren til Skravlekopp er Venke Knutson, som jobber for å realisere drømmen om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn. Konseptet er utviklet i samarbeid med Bærum kommune.

De har egne digitale skravletreff og andre aktiviteter på sin Facebook-side

Du kan lese mer om Skravlekopp her

Covid-19: Eldre og sosial isolasjon

Sosial distansering er viktig for å beskytte utsatte grupper mot koronaviruset. “Det bør ikke være til hinder for å motvirke negative konsekvenser av at sårbare eldre er mer alene enn noen gang”, skriver Marit Tveito i artikkelen:

Covid-19: Eldre og sosial isolasjon

Skype med barnebarn. Foto

Videosamtaler – verktøy og programvare

Direktoratet for e-helse har publisert en oppdatert liste over videosamtaleverktøy til bruk i helsetjenestene.
Se oversikten over videosamtaleverktøyene her

Sakte-TV fra NRK

NRK startet konseptet sakte-TV med Hurtigruten minutt for minutt i 2011. Siden har katalogen vokst til over et dusin programmer. Alle disse ligger åpent på NRKs nettsider og kan også være fine stimulerings- og aktiviseringstiltak. Mange har selv vært med på Hurtigruten, Bergensbanen eller Nordlandsbanen (for å nevne noen få), så programmene kan vekke gode minner og være utgangspunkt for samtaler.

NRKs sakte-TV

Gode minner fra NRK-arkivet

Trenger du et avbrekk i hverdagen, og vil minnes gamle NRK-klassikere som Fleksnes, Fjernsynskjøkkenet og Søndagsposten, så finner du dette og mere til i NRK-arkivet.

Her finner du NRK-arkivet på nett