Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

Pårørendeskolen endret deres liv

Astrid Svennebys eldste søster Karen Sofie Mørstad var lege og hadde arbeidet med andre i over 40 år da hun fikk diagnosen Alzheimers sykdom tidlig på nittitallet. – Vår søster Gerd forsto raskt at Karens historie kunne interessere…

Nasjonal konferanse: Eldre (60+) og seksuell helse

En nasjonal kompetansehevingsplattform for å bedre den seksuelle helsen hos 60+-befolkningen utvikles i perioden 2020-23. Målgrupper for prosjektet er eldre og helsepersonell som møter eldre. Den 26. november inviterer utviklerne til konferansen: Eldre og seksuell helse. Innledere med bred kompetanse om tematikken vil her presentere kompetansehevende tiltak som e-læringsverktøy og fagdager. Andre temaer er tabuer rundt seksualitet og demens og seksualitet. Deltakelse på konferansen er gratis.

Anmeldelse av ny tegneserie om demens

– Tre unge familier rammes av Alzheimer i Anders N. Kvammens nye tegneserie «Jeg husker ikke … Historier om demens». Boka treffer leseren i hjertet, skriver anmelderen i NRK om den uvanlige tegneserien. Aldring og helse har bidratt med demensfaglig kvalitetssikring av boka.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning