Forside - Aldring og helse

Siste nytt

Nye nettsider om eldrereformen Leve hele livet for deg og din kommune

Her kan du finne støtte i arbeidet med reformen gjennom å se andres gode erfaringer og opparbeidede kunnskap. Det er blant annet opprettet en idébank og det er lagt ut ressurser for endring og forbedring. Sidene er utviklet av Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Digitalt foredrag om demens med Geir Selbæk

Bli med i 15 minutter, og få en rask oppdatering på demens. Nasjonalforeningen for folkehelsen inviterer til digitalt foredrag som sendes direkte mandag 23. november, kl. 17.00-17.30. Selbæk skal innom temaer som diagnose, behandling, forebygging og medvirkning. Han er forskningssjef ved Aldring og helse. Du kan se foredraget på PC, nettbrett eller mobilen din. Vel møtt!

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning