Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

Ikke så enkelt å måle skrøpelighet

Heine Strand fra Aldring og helse fortalte på konferansen om skrøpelighet blant eldre at det er utfordringer i dag med å måle skrøpelighet da det…

Forsker på demens, så eget behov for høreapparat

– Hørselstap er en av de viktigste risikofaktorene for demens fordi sammenhengen mellom hørselstap og risiko for demens er sterk, og fordi hørselstap blant personer over 50 år en vanlig tilstand, sier Geir Selbæk i Aldring og helse. – I Norge har vi en unik mulighet til å forske videre på hørselstap og demens gjennom Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag. Er det for eksempel slik at sosial tilbaketrekking p.g.a. nedsatt hørsel fører til at hjernen stimuleres mindre og at risikoen for demens øker?

– Tar alltid 100 prosent utgangspunkt i klientens ønsker

Gir hjelp til å leve ut sine seksuelle behov i praksis for mennesker med nedsatt funksjonsevne: Janne Jaaks er kognitiv terapeut, sosialpedagog, seksualveileder og parterapeut med base i Blokhus nord i Danmark.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning