Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

Kan personer med demens kjøre bil?

Hva skal til for å bedømme en persons kognitive svikt som så alvorlig at hun eller han ikke lengre kan kjøre bil? Det får du vite mer om i dette Psyk-IT-foredraget med overlege Anne Brækhus.

Harald (86) følger slektens gang

Et nytt intervju i serien Årringer er publisert. Harald (86) Gudbjørn Solem følger slektens gang. Han går på jobb i butikken hver eneste dag,…

Kan det være delirium?

Maria Krogseth setter i det nyeste Psyk-IT foredraget lys på delirium, eller akutt kognitiv svikt.

Kan overvekt i løpet av livet gi økt sannsynlighet for demens som gammel?

Forskningssjef Geir Selbæk ved Aldring og helse skal lede nytt forskningsprosjekt ved Sykehuset i Vestfold, som skal se nærmere på om det er en sammenheng mellom vekt og demens. Med utgangspunkt i Helseundersøkelsen i Trøndelag (HUNT) og nasjonale helseregistre skal forskerne se på overvekt og andre risikofaktorer for demens til folk i ulike aldre. De er nå i gang med å følge 10000 personer. Andre undersøkelser indikerer at det kan spille en rolle når i livet du er overvektig og det å få demens.

Meld deg på Innlandets Demenskonferanse 2022

Bli med på kunnskaps- og erfaringsbasert konferanse om demens 8. og 9. februar. Her får du blant annet med deg de store linjene på demensområdet, presentasjon av verktøy for planlegging av tjenester og erfaringer med ambulerende dagaktivitetstilbud hjemme hos personer med demens. Påmeldingsfristen er 25. januar. Det er Statsforvalteren i Innlandet, Sykehuset Innlandet og Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenesten i Innlandet som inviterer.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning