Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

Også personer med demens har rett til nærhet og intimitet

– Da jeg var 19, jobbet jeg på sykehjemmet i byen der jeg kommer fra. Alle pasientene på avdelingen hadde demens, og en dag flyttet det inn en mann som het Arne, skriver sykepleier, forsker og professor Siren Eriksen i Sykepleien. – Etter hvert oppsto det en glødende forelskelse mellom Arne og Berit, og forholdet ble mer og mer fysisk. Kognitiv svikt kan by på noenutfordringer som helsepersonell må kunne møte.

Forskere har identifisert fire forskjellige former for Alzheimers sykdom

Forskningssjef Geir Selbæk i Aldring og helse sier at de nye funnene er veldig gjenkjennbare for dem som jobber med pasienter med Alzheimers sykdom. De kan bli viktige i letingen etter en behandling som passer den enkelte pasient.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning