Aldring og Helse - For en bedre alderdom

Siste nytt

Svanhild (90): Frivillig i 30 år

Svanhild Vigdis Kolden (90) har vært frivillig siden frivilligsentralen i Vågå åpnet i 1992. Hver uke bruker hun noe av tiden sin på andre, deriblant Marwa Mahmoud, som trengte hjelp med en Håvamål-oppgave.

Hvor lenge ønsker vi å leve?

Forskningssjef Geir Selbæk er fast gjest i P1+, og har presentert noen av funnene i en studie om hvor gamle folk ønsker å bli. Det har forskerne Vegard Skirbekk, Ellen Melbye Langballe og Vegard Heine Strand nemlig spurt nesten 1000 stykker over 60 år og eldre om i en undersøkelse i gamle Oppland fylke. Jo eldre man er når man blir spurt desto høyere alder ønsker man å oppnå, forteller Selbæk. Andre undersøkelser viser at menn ønsker å bli litt eldre enn kvinner.

Les flere notiser

Utforsk våre mest populære sider

Den nyeste kunnskapen – de beste bøkene

Visste du at vi har nesten 1800 publikasjoner i egen bokhandel? Innholdet spenner fra tykke lærebøker til tynne lettlest-hefter. Tema favner demens, geriatri, behandlingsformer, hjelp til pårørende mm. Mye er gitt ut på vårt eget forlag – skrevet av spesialister på sine områder.

Gå til bokhandel
Bli med på ABC-opplæring for helsepersonell

Du får masse fagkunnskap som er 100 % oppdatert. Delta på gruppe-samlinger og fagseminarer, og få ABC-bevis innen musikkbasert miljøbehandling, utviklingshemning, demens eller eldreomsorg.

Gå til ABC-opplæring
Er det sammenheng mellom dårlig luktesans og demens?

Dette har vi forsket på i Aldring og helse. Det korte svaret er ja, for dem som ikke orker å lese hele saken. Men om du har lyst på flere – og like interessante – saker om forskning, bør du ta en titt på flere artikler.

Gå til forskning