Temasidene om depresjon hos eldre er oppdatert

Depresjon er den vanligste psykiske sykdommen hos eldre, og noe helsepersonell må være forberedt på å møte i arbeidshverdagen. Nå er temasidene til Nasjonalt senter for aldring og helse oppdatert.

– Målet vårt var å tydeliggjøre anbefalingene slik at helsepersonell lettere skulle kunne komme til ressursene, sier Eivind Aakhus. Aakhus er fagsjef for psykisk helse hos Nasjonalt senter for aldring og helse.

Han forteller at brukerne har vært i fokus gjennom arbeidet. Renate Thormodsrud er frisklivsveileder i Holmestrand kommune og representerer kommunene i prosjektet.

– Det er ikke ofte en har tid til å sette seg ned å lese i løpet av en hektisk hverdag, sier hun.

Derfor mener hun det er viktig at informasjonen er lett tilgjengelig.

Foto av Renate Thormodsrud.
Renate Thormodsrud mener det er viktig at informasjonen på temasidene om depresjon hos eldre nå er lettere tilgjengelige. Foto: Privat.

Hun mener oppdateringsarbeidet var viktig for å øke brukervennligheten.

– Sidene er mer oversiktlige nå, så det går raskere å finne informasjonen man leter etter, sier hun.

Enhetlig og konsekvent

– Vi har samlet innholdet som har med depresjon hos eldre innenfor ett sted, så man ikke må lete på en rekke forskjellige sider, forteller Aakhus.

– Sidene har håndfast, konkret og god informasjon, som helsepersonell kan få bruk for i sin kliniske hverdag, sier Thormodsrud.

Aakhus håper dette skal gjøre det lettere for helsepersonell å finne frem til ressursene de trenger slik at det blir enklere å gjøre en god jobb ovenfor eldre der en mistenker en depresjon.

Foto av Eivind Aakhus
Eivind Aakhus håper flere vil ta i bruk de oppdaterte temasidene. Foto: Privat.

Kontinuerlig utvikling

Vi publiserte sidene i ny drakt i midten av november, men det betyr ikke at jobben er ferdig, ifølge Aakhus.

– Nå har vi gjort den store oppdateringen, men vi kommer til å fortsette å jobbe med både brukerreise og innhold etter hvert som vi ser hvordan sidene blir brukt og ny informasjon kommer til, sier han.

De oppdaterte sidene kan du utforske her.