John Trygve Aavik har fulgt broren sin med videokamera siden han fikk diagnosen demens. Det skal bli en film, som kommer i løpet av året. Her forteller han om filmen, og om noe av det han er opptatt av å formidle gjennom filmen.
Det fortalte forskningssjef Sverre Bergh ved Forskningssenter for aldersrelatert funksjonssvikt og sykdom (AFS) på Sykehuset Innlandet om på Landskonferansen i alderspsykiatri.
Det snakket Ole Kristian Grønli om på Landskonferansen.

– I år er vi hele 340 deltakere, sier fagsjef psykisk helse Marit Tveito i Aldring og helse.
Aldring og helse og alderspsykiatrisk seksjon ved Universitetssykehuset Nord-Norge ønsker velkommen til Landskonferansen i alderspsykiatri i snødekte Tromsø.
Dette er den 29. Landskonferansen, og antallet deltakere er ny rekord siden starten i 1992.
– Det er flott å se så mange engasjerte fagfolk samlet på ett sted, vi trenger mange med kunnskap og kompetanse om eldre og psykisk helse i årene som kommer. Konferansen er en viktig arena for erfaringsutveksling og faglig nettverk, fortsetter Tveito.

Konferanseprogrammet er tettpakket med dyktige foredragsholdere, hvor både plenum- og parallellsesjoner bidrar til at det er noe for enhver smak.
Kost og psykisk helse er et godt eksempel på foredrag som treffer bredt, og hvor mange er nysgjerrige på kunnskap som er nyttig for arbeidet, men også for egen handlekurv på matbutikken.
Marit Tveito
– Under landskonferansen vil deltakerne lære mer om alt fra virkningen av alkohol på psykiske helse, musikkbasert miljøbehandling, elektrokonvulsiv terapi (ECT), avspenning, legemiddelbehandling, til siste nytt fra forskningsfronten.
Det er også posterpresentasjon under den faglige delen av konferansen, samt sosialt program med omvisning på det lokale bryggeriet og festmiddag.
– Vi håper at konferansedeltakerne når de kommer hjem har fått med seg inspirasjon til forbedringer på egen avdeling eller nye faglige prosjekter. Alderspsykiatrien trenger vind i seilene, og det skaper vi sammen, sier Tveito.