Oppdatert: Avlyser arrangementer på grunn av koronavirusepidemien

Aldring og helse arrangerer en mengde kurs og konferanser for helse- og omsorgspersonell, har helsefagarbeiderutdanning, ABC-opplæring med eldrespesialisering og egen fagskole.
– Vi tar nå ytterligere grep i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger, for å hindre spredning av koronaviruset, sier daglig leder Kari Midtbø Kristiansen i Aldring og helse.

De som deltar på kurs og samlinger i regi av Aldring og helse er som oftest helse- og omsorgspersonell, som jobber med eldre og andre risikogrupper, blant annet på sykehjem, i omsorgsboliger og i spesialisthelsetjenesten.

Det er viktig at helse- og omsorgspersonell unngår å komme i situasjoner hvor de kan bli smittet, eller pålagt karantene.

– Vi avlyser derfor alle kurs, møter og samlinger der folk møtes fysisk, inntil videre. Deltakerne på våre kurs og konferanser får beskjed om avlysningen på mail og evt. via SMS. Vi refunderer kursavgift mens utgifter til reise og opphold må tas med forsikringsselskap, sier Midtbø Kristiansen.

Landskonferansen i alderspsykiatri i Tromsø er, i samråd med lokal arrangør ved UNN, også avlyst.

Deltakere på helsefagarbeiderutdanningen vår og i fagskolen vil fortløpende bli informert om hva som skjer med deres samlinger fra sine lærere. ABC-deltakere vil bli oppdatert via arrangørene. Aldring og helse anbefaler at eventuelle gruppesamlinger i ABC-opplæringen gjennomføres digitalt.

Vi oppfordrer på det sterkeste alle ansatte i helse- og omsorgstjenestene til å følge rådene til enhver tid gitt av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Oppdaterte lenker fra helsemyndighetene om koronavirusepidemien

Helsedirektoratets sider om koronavirus

Folkehelseinstituttets sider om koronavirus

Regjeringens sider om koronavirus

Helsenorge.no sine sider om koronavirus