Forankring og organisasjon
Den nye referansegruppen til Aldring og helse har representanter fra alle helseregioner og har gjennomført en vurdering av aktiviteten og resultatene til Aldring og helse.
Et omfattende mandat gjør at Aldring og helse bør prioritere igangsetting av nye aktiviteter framover. Aldring og helse har en imponerende samlet aktivitet, med økning i aktivitet fra år til år i alle helseregioner. Spesielt viktig er tverrfaglige kompetansehevingstiltak for helsearbeidere med og uten formell kompetanse og folk fra andre kulturer.
HUNT 70+ gir viktig kunnskap om forekomst av demens i Norge, og koblet med data fra Tromsøstudien bidrar dette til ny kunnskap om fysisk og mental helse hos eldre som er vesentlig for utvikling av helsetjenestene framover. Registerne KVALAP og NorKog er representert i alle helseregioner, og er vesentlig for kvalitetsutvikling av tjenestene. Vi berømmer Aldring og helse for svært god formidling og kommunikasjon av kunnskap og aktiviteter til ulike brukergrupper gjennom kurs og konferanser, sosiale medier, filmer og publikasjoner.
Aldring og helse jobber svært godt med nettverksbygging og samarbeid med andre aktører. Ca. 1/3 av budsjettet til Aldring og helse er rammefinansiert. Dette er utfordrende for langsiktig strategisk planlegging og begrenser mulighetene til å ta tak i nye områder i mandatet, som f.eks fysisk helse, geriatri og folkehelse.
Ledelsen
Ledelsen består av ledergruppa og fagråd.
Ledergruppa
Ledergruppa er ansvarlige for den totale driften i Aldring og helse. Ledergruppa består av daglig leder, forskningssjef, fag- og utviklingsleder, opplæringsleder, kommunikasjonssjef og administrasjonssjef.
Fagråd
Fagrådet har overordnet fag- og forskningsansvar i Aldring og helse. Fagrådet ledes av forskningsjef, og forskningskoordinator er sekretær for rådet. I fagrådet sitter forskningssjef, assisterende forskningssjef, fagsjefer for de ulike fagområdene, fag og utviklingsleder og daglig leder.