Nytt intervju i Årringer-serien:

Forfatter og "hypokonderlege" Ingvar Wilhelmsen er intervjuet i Årringer-serien: – Kall meg gjerne Rullator-influenser. Alderen definerer ikke deg som person. Hva du står for, og hva du bruker livet ditt til er det avgjørende., sier han

Les hele det nye intervjuet i Årringer-serien her.

Ingvard Wilhelmsen er stadig på farten selv om han har nådd pensjonsalder. Han er professor emeritus og spesialist i indremedisin og psykiatri. I 28 år har han drevet den anerkjente Hypokonderklinikken i Bergen. Kanskje har du lest bøkene hans eller hørt ham holde foredrag. Om hvordan du kan bli sjefen i ditt eget liv.

Under aldringsfestivalen Generasjon, som gikk av stabelen under årets festspilluke i Bergen, ble Ingvard Wilhelmsen intervjuet “live”.

– Jeg forsøker å hjelpe folk å ta et oppgjør med unødvendige bekymringer og hodebry. Gjennom samtaler prøver jeg å bistå pasienter til å snu tankegangen, slik at de velger holdninger som er nyttige og som kan hjelpe dem å nå sine mål. Det er mye flaks eller uflaks, og mange ulike faktorer kan avgjøre hvor godt livet blir. Vi skal alle dø – og det meste i livet er utenfor vår kontroll. Da lønner det seg å bruke kreftene på det man faktisk kan gjøre noe med, sa han.

Hør hva han svarte på spørsmålene fra Sebastian og Naomi ved Møhlenpris skole:

Hvis du hadde fått vært ung igjen i 24 timer, hva ville du gjort, spurte Sebastian. I videoen ser du hva Ingvard svarte. Video: Lars Bull