Mannen som ble kvinne

Med Pride feirer vi skeiv kjærlighet og retten til å elske seg selv for den man er. Arne Ukvitne (82) skjulte sin legning i 69 år. I dette Årringer-intervjuet forteller hen om sin nye tilværelse som Anne.

– Det var slitsomt å skulle skjule hvem jeg var. Jeg likte å sminke meg og pynte meg med dameklær, sa Anne Ukvitne (80) i dette Årringer-intervjuet fra 2022.

Men det skulle ta mange år før det skulle skje. Først levde Arne et langt liv på sjøen og som ektemann. Det var først da hen var 69 år at vossingen sto fram som transperson.

Anne har siden blitt intervjuet flere ganger: – Det er 14 år siden jeg “kom ut av skapet” nå, og jeg har det bedre og bedre for hver dag. Jeg håper at min fortelling kan bidra til større åpenhet, sier hen i anledning årets Pride-markering.

– Både små og store vinker til meg når jeg kommer kjørende i min røde Ford Taunus, med Pride-flagget i vinduet, forteller hen glad.

Du kan lese hele den utrolige historien om Arne som ble Anne på aarringer.no

Les mer om hvorfor vi markerer Pride.