Premissleverandører om Carpe Diem demenslandsby i Bærum

Demenslandsbyen Carpe Diem offisielt åpnet: Hva tenker sentrale premissleverandører, som helse- og omsorgsministeren, ordføreren i Bærum, lederen for Carpe Diem, pårørenderepresentanten og daglig leder i Aldring og helse, om nysatsningen? Hva er forventningene til demenslandsbyen, og finnes det noen fallgruver?

Carpe Diem i Bærum ble offisielt åpnet på Alzheimerdagen 21. september, som den første demenslandsbyen i Norge.

Bent Høie sier demenslandsbyen Carpe Diem i Bærum er en positiv tilvekst til eldreomsorgen i Norge. Den vil gi mennesker med demens større mulighet til å mestre sin egen hverdag til tross for sykdommen, mener han.

«Innenfor et trygt og avgrenset område, bygget som en hyggelig landsby, skal 156 personer med demens kunne fortsette å leve sine liv mest mulig likt det de er vant til fra tidligere. Carpe Diem demenslandsby har blant annet butikk, spisested, bar, arealer for aktivitet og gode arealer for sosiale og kulturelle møteplasser.» Det stod å lese i informasjonen utsendt fra Bærum kommune i forkant.

Den offisielle åpningen skjedde på torget i landsbyen, mandag kl. 13.00. Her ønsket ordfører Lisbeth Hammer Krog velkommen, og det var offisiell åpning ved helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Etterpå ble det omvisning i bofelleskap, møteplasser, butikk m.m.

Les mer om Carpe Diem demenslandsby på Bærum kommunes nettsider