Bakomfilmen fra den digitale Hukommelsesteamkonferansen 2020
Hvordan kan pårørende være en ressurs og samarbeidspartner i oppfølgingen av personer med demens? Kari-Ann Baarlid fra Nasjonalforeningen for folkehelsen forteller om deres erfaringer.
Mange har hørt om fysisk rehabilitering, men hva er kognitiv rehabilitering? Mona Michelet i Aldring og helse forklarte hvordan personer med demens kan mestre hverdagsaktiviteter bedre.
Brått møte med koronapandemien:
– Personer med demens og deres pårørende stod i en veldig vanskelig situasjon, hvor ting stoppet opp og mange ble isolert, sa demenskoordinator Bjørg Dobbe Rønningstad. I Tønsberg fikk hjemmetjenesten en viktig rolle i å ta kontakt med hjemmeboende personer med demens og deres pårørende på telefon med jevne mellomrom.
Videointervju om depresjon og demens:
– Depresjon kan faktisk være det første symptomet på demens, forklarte nevropsykolog Thale Kinne Rønqvist. Personer med demens har ofte symptomer på depresjon.
– Spørsmålet er ikke om eldre skal få kjøre, men om de med alvorlige hjernesykdommer skal få kjøre, sa overlege Peter Bekkhus-Wetterberg ved Oslo universitetssykehus. Se tidligere innspilt intervju.
——————
– Årets konferanse handlet om praksisfeltet og erfaringer om «hva som rører seg» for tiden om kartlegging og oppfølging av personer med kognitiv svikt og demens, sier en av primus motorene, Mona Michelet i Aldring og helse.
Det er fremdeles mulig å melde seg på konferansen. Fra konferansedagene finner du intervjuer med sentrale foredragsholdere og oppdateringer om sentrale temaer på nett og i sosiale medier.
Av foredragsholderne du vil møte i videointervjuene er blant annet forskningssjef Geir Selbæk (bildet) om det siste på forskningsfronten, demenskoordinator Bjørg Dobbe Rønningstad om hvordan de møtte koroanapandemien i Tønsberg kommune og Nasjonalforeningen for folkehelsens Kari-Ann Baarlid og erfaringsrepresentanter om pårørendes rolle og egne erfaringer med å leve med demens.