I løpet av ett år er Aldring og helse med på å arrangere flere kurs for å støtte deltakerne i en ny livssituasjon og til å mestre hverdagens utfordringer.
Kursene består av sosiale stunder, forelesninger og erfaringsutveksling. Deltakerne sier selv at de får mer kunnskap om demens, hva det innebærer i hverdagen og troa på at de kan møte utfordringene de møter på.
Møteplass for mestring – Kurs for personer som har fått demens før 65 års alder sammen med nær pårørende, fortrinnsvis partner
Møteplass for mestring er et landsdekkende kurstilbud over tre dager med overnatting. Det er begrenset antall plasser, så her er det «først til mølla-prinsippet» som gjelder. Vi tar også forbehold om antall påmeldte. Deltakeravgiften er 1000 kr. per par for kost og losji. Reiseutgifter med billigste transportmiddel over 1000 kr. per par dekkes gjennom en tilskuddsordning.
Mer informasjon, datoer for kurs i de ulike regionene og påmeldingsskjema
Tid til å være ung? – Landsdekkende helgekurs for unge mellom 18 og 30 år som har en mor eller far med demens
Årlig arrangeres det to Tid til å være ung?-kurs. I 2025 er årets første kurs 25.-27.april på Tjøme i Vestfold og Telemark. Årets andre kurs er 26.-28. september i Selbu i Trøndelag. Kursene starter fredag kveld og avsluttes med lunsj søndag. Alle utgifter til reise og opphold blir dekket.
Informasjon og påmeldingsskjema
Hvem ser meg? Sommerleir – Landsdekkende sommerleir for barn under 18 år, sammen med frisk forelder eller annen ressursperson
Årets sommerleir arrangeres på Brennabu leirskole i Valdres 4.-7. juli.
Målsettingen med leiren er at deltakerne skal møte andre pårørende i liknende situasjon, og sammen dele erfaringer, få ny kunnskap og ha det gøy sammen.
Mer informasjon og påmeldingsskjema
Andre aktuelle informasjonstilbud for barn og unge
Nettsider om demens
For barn: Hvem ser meg?
For ungdom og unge voksne: Tid til å være ung?
Podkasten Tid til å være ung
Om å være ung og ha en forelder med demens
Tilbudene administreres av Aldring og helse, i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen, på oppdrag fra Helsedirektoratet og er en del av pårørendetiltakene i Demensplan 2025. Kursene gjennomføres i samarbeid med kompetansemiljøer i kommuner og spesialisthelsetjenesten.