Film som aktivitet under koronautbruddet - Aldring og helse

Film som aktivitet under koronautbruddet

Aldring og helse har publisert fire filmer med innhold som er tilpasset personer med demens. Filmene kan brukes som et stimulerings- og aktiviseringstiltak hjemme og på sykehjem.

Filmene dekker ulike miljøer i Norge fra nord til sør og fra øst og til vest. Fire filmer fra dette abonnementsbaserte filmbiblioteket er lagt åpent under koronautbruddet (nederst i denne artikkelen) .

– Innholdet i filmene gjenspeiler dagliglivets små og store erfaringer og inntrykk fra naturen, blant anne sommerens bade- og båtliv fra Sørlandet, forteller filmfotograf Lars Bull i produksjonsselskapet Glefs, som har produsert filmene.

– Vi mener videoene er et godt utgangspunkt for samvær og samtaler med personer med demens. Filmene er laget med tanke på å stimulere og hente fram folks minner. Tempoet er ikke så høyt, og personer med demens får anledning til å dvele mer ved de enkelte hendelsene.

Hendelsene er gjenkjennbare, og viser livets fasetter og naturens årstider

– Tanken er at livstemaer som vi alle har til felles skal gi grobunn til å gjenoppleve situasjoner og følelser fra dagliglivet og de ulike årstidene. Dette vil kunne stimulere til gode opplevelser, hyggelig samvær og forhåpentligvis åpne for gode samtaler, sier Bull.

Vår i hagen
Sommer ved sjøen
Sommer i hagen og i skogen
Landbruk

Du finner flere hverdagsaktiviteter her