Demensdagene 2020: Vi ser fremover - Aldring og helse

Demensdagene 2020: Vi ser fremover

Demensdagene 2020 er en heldigital konferanse som finner sted 1.-2. desember. For mer informasjon og program, se menyen nedenfor.

Vi er i en unntakstilstand

Demensdagene blir ikke et fysisk treff der man utveksler erfaringer over kaffe-
kopper og knytter nye kontakter. Og enda viktigere. Personer med demens
og deres pårørende opplever tiltak vi ikke har erfaring med og begrensninger
vi ikke vet konsekvensen av.

COVID-19-pandemien får mye oppmerksomhet på årets demensdager. Vi etablerer ny kunnskap fra dag til dag, og det er vanskelig å navigere blant prangende oppslag og skråsikre meninger. Vi har samlet noen av de mest oppdaterte og profilerte aktørene, og vi er sikre på at dere forlater konferansen med mer kunnskap om avveininger som må gjøres hver dag. På den ene siden å beskytte en gruppe som er særlig sårbar for COVID-19-infeksjonen. På den andre siden å hindre de negative konsekvensene av smittevernstiltak, som den samme gruppen også er særlig sårbar for.

Men det skjer også mye annet på årets demensdager. Endelig kan vi presentere gyldige forekomsttall for demens i Norge, vi oppsummerer en rekke andre prosjekter som er fullført i rammene av demensplan 2020 og vi kroner det hele med lanseringen av en ny demensplan 2025. Helseministerens nærvær understreker hva dette betyr for planlegging av tjenester for personer med demens og deres pårørende.

Et digitalt treff kan aldri erstatte det fysiske møtet, men unntakstilstanden har allerede gitt oss mange nye erfaringer slik at vi kan utnytte styrkene ved et digitalt arrangement.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til årets treff. Vi tror ikke du blir skuffet.