FAQ – biblioteket ved Aldring og helse

FAQ – ofte stilte spørsmål

Nedenfor finner du svar på spørsmål vedrørende hvordan dere søker i vår biblioteksamling og hvordan dere låner. Siden er utarbeidet av Nyx Bjørkan og Atle Bjørge i april 2021. De to var praksisstudenter (første året på bibliotek- og informasjonsvitenskap ved OsloMet) hos oss i perioden 12. april – 14. mai 2021.

Hva slags litteratur tilbyr dere?

Vi tilbyr et bredt utvalg av faglitteratur innen aldring og helse, med hovedfokus på eldre knyttet til demens, psykisk helse, funksjonsevne og utviklingshemning.
Biblioteksamlingen vår består av bøker, artikler, rapporter, filmer etc.
Vi kan også bestille artikkelkopier og litteratur fra andre biblioteksamlinger hvis det er noe du ikke finner.
 

Hvem kan låne bøker av dere?

Vi fungerer som et vanlig bibliotek, og hvem som helst kan låne bøker hos oss. 

Hvordan går jeg fram for å låne?

Du kan søke selv i bibliotekkatalogen for å finne litteratur, eller du kan kontakte bibliotekarene på e-post eller telefon for å få hjelp med å finne fram i samlingen. Vi kan hjelpe deg med å søke eller tipse deg om relevant litteratur.

Hvordan søker jeg?

Du kan søke ved å trykke enten «enkelt søk» eller «avansert søk» til venstre på siden. Når du bruker avansert søk kan du spesifisere om du søker etter forfatter, tittel, emne, utgivelsesår og mer. I enkelt søk søker du i alle søkefelt samtidig, og får et bredere resultat.

Hva om jeg ikke har lånekort?

Du trenger ikke et lånekort for å låne hos oss. Du registrerer deg med navn, adresse, e-post og mobil i lånerskjemaet i bibliotekkatalogen på nett.

Hvor lang tid tar det før jeg får svar?

Vi sjekker innkomne låneforespørsler hver morgen i arbeidsuken.
Vi kan sende dokumentene i posten, eller du kan hente dem selv på biblioteket.

Hvor lang er lånetiden?

En måned.

Hvordan kontakter dere meg?

Hvis du har stilt et spørsmål eller spurt om å få låne en bok kontakter vi deg via e-post.

Får jeg en fysisk bok eller en digital tekst?

Vi har tilbud om både digital og fysisk litteratur, men i hovedsak har vi fysiske bøker. Vi kan sende bøkene våre hjem til deg.

Hvor får dere litteraturen deres fra?

Vi skaffer litteraturen fra «godkjente» kilder; norske bokhandlere, kvalitetssikrede tidsskrift og offentlige institusjoner mm.

Flere spørsmål

Kom gjerne med tips til andre spørsmål dere lurer på. Ta kontakt med biblioteket ved Aldring og helse. E-post: bibliotek@aldringoghelse.no