Fysisk aktivitet

Helsedirektoratet anbefaler at voksne over 65 år bør være fysisk aktive i minst 150 minutter hver uke

Mange voksne og eldre personer med utviklingshemning er ikke nok i fysisk aktivitet. Alle bør følge helsedirektoratets anbefalinger om fysisk aktivitet for å fremme helse, få overskudd og forebygge sykdom.

Trimvideoer

Fysioterapeutene Elisabeth Wiken Telenius og Ragna Sigmo Skipstad har laget trimvideoer for eldre personer etter samme konseptet som Trim for eldre som gikk på Nrk-tv for mange år siden. Valborg er byttet ut med Solbjørg, og alle trimøvelsene utføres til moderne musikk. Øvelsene vil styrke muskulatur og øke balansen til de som deltar. Utviklerne kaller konseptet sitt for Digital aktivitetsmedisin. Trimvideoene er ikke spesielt utviklet for personer med utviklingshemning, men med individuelle tilpassinger kan de passe for de fleste av oss.

Det kan være krevende, med begrensede ressurser i mange bofellesskap, og få alle tjenestemottagere med på aktiviteter som innebærer fysisk aktivitet ukentlig. Derfor er dette tilbudet om trimvideoer på nettet et etterlengtet tilbud. Vi håper at dere som jobber med voksne og eldre personer med utviklingshemning vil prøve ut disse trimvideoene hjemme sammen med deres tjenestemottagere. Lykke til med trim for velvære!

Se trimvideoene her, og les mer om fysisk aktivitet for eldre