Symposium 2.4
Symposium 2.4
Ernæringspraksis – hva er viktig for personer med demens?
En god ernæringsstatus er viktig for funksjonsdyktighet, helse og livskvalitet. Ved sykdom kan den ha betydning for behandlingsresultatet og rehabilitering. Personer med demens trenger spesiell oppmerksomhet fordi de av ulike årsaker er i faresonen for å utvikle feil- og/eller underernæring. Symposiet presenterer ulike aspekter i arbeidet med å legge til rette for en god ernæringspraksis, og hvilke utfordringer som er av særlig betydning for personer med demens.
Møteledere: Benedicte Huseby Bøhn, ernæringsrådgiver, prosjektmedarbeider og Torunn Holm Totland, ph.d., forskningskoordinator, begge Aldring og helse
- 12.45-12.55 Introduksjon
- 12.55-13.25 Pasientsikkerhet og ernæring – forebygging og behandling av underernæring i det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet
Hanne Jessie Juul, klinisk ernæringsfysiolog, prosjektleder for ernæringspilot i pasientsikkerhetsprogrammet - 13.25-13.55 Utvikling av et digitalt beslutningsverktøy for å forebygge sykdomsrelatert underernæring
Mari Mohn Paulsen, klinisk ernæringsfysiolog, stipendiat, Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring, Oslo universitetssykehus - 13.55-14.25 Pause
- 14.25-14.45 Erfaringer fra et pårørendeperspektiv
Anne Grethe Sirevåg, erfaringsrepresentant - 14.45-15.15 Måltidsglede – en utfordring for personer med demens
Heidi Aagaard, førstelektor, Høgskolen i Østfold - 15.15-15.45 Munnhelse og ernæring hos sårbare eldre
Kirsten Solemdal, tannlege, ph.d., førsteamanuensis, Universitetet i Tromsø